No image thumb

Vitargo - Vitargo + Electrolyte 2 kg

Brend: VITARGO
Šifra:
6000,00 RSD
- +

Vitargo je patentiran ugljeno-hidratni napitak sa jedinstvenim karakteristikama, specijalno formulisan kako bi elitni sportisti poboljšali punjenje lako dostupne mišićne energije (glikogena) u telu

Opširnije

*Ovaj proizvod je dostupan preko Internet prodavnice.

Opis

Vitargo je patentiran ugljeno-hidratni napitak sa jedinstvenim karakteristikama, specijalno formulisan kako bi elitni sportisti poboljšali punjenje lako dostupne mišićne energije (glikogena) u telu. Vitargo je molekularno znatno veći ugljeni-hidrat od ugljenih-hidrata koji se nalaze u većini drugih energetskih napitaka; njegova molekularna struktura podseća na glikogen. Što je ugljeni-hidrat veći, to napitak koji ga sadrži brže prolazi kroz stomak, nako čega creva apsorbuju energiju u krvotok. Vitargo je klinički testiran na Karolinska Institutu u Stokholmu, gde je poređen sa drugim, „običnim" sportskim ugljeno-hidratnim napitcima. Rezultati su pokazali da Vitargo brže popunjava nivoe glikogena i prolazi kroz stomak u poređenju sa uobičajenim kombinacijama kompleksnih glukoznih polimera. Vitargo+Electrolyte je mineralizovan natrijumom, kalijumom, kalcijumom i magnezijumom.

Kliničke studije sprovedene na ljudima su pokazale da Vitargo deluje 70% efikasnije od pića koji sadrže maltodekstrin i dekstrozu!

   -Popuna glikogena - Vitargo 70% brži.

   -Vreme pražnjenja stomaka - Vitargo 80% brži.

Pakovanje od 2 kg.

Sastav za količinu od 75 g:

  • Energetska vrednost 280 kcal
  • Ukupno ugljenih hidrata 69 g
  • Od čega ječmeni skrob 68 g
  • Od čega šećeri <0,5 g
  • Masti <0,5 g
  • Natrijum 270 mg
  • Kalijum 79 mg
  • Kalcijum 105 mg
  • Magnezijum 41 mg

Način upotrebe:

Napunite trećinu boce ili šejkera (oko 200-250 ml) vodom i dodajte porciju praha; mućkajte konstantno 1-2 minuta, zatim dodajte preostalu količinu vode do 6-10 dl. U zavisnosti od potrebe i svrhe korišćenja Vitarga, preporučuje se konzumiranje na sledeće načine:

   -Za punjenje ugljenim-hidratima - Jednu dozu (75 g) promešajte u 6-8 dl vode. 

   -Za prolongirano vezbanje - Počnite sa punjenjem ugljenim-hidratima 3 dana pre takmičenja. Pijte po dve porcije izmedju obroka u toku dana.

   -Za timske sportove - Popijte jednu porciju dan pre odigravanja meča. Popijte jednu porciju promešanu u 10 dl vode u toku meča.

   -Tokom vežbanja kao osvežavajuće sportsko piće - Jednu porciju promešajte u 8-10 dl vode.

   -Za produženo vežbanje - Jednu porciju promešajte u 8 dl vode i konzumirajte tokom svakog sata sportske aktivnosti.

   -Za oporavak - Jednu porciju promešajte u 6 dl vode, ili mleka i konzumirajte neposredno nakon vežbanja.

Video

Za ovaj proizvod ne postoji video.

Komentari

Ostavite Vaš komentar.